Nasjonalteatret i Bergen. Siden 1993 har Den Nationale Scene hatt status som nasjonalt teater. I 2006 ble det spilt 635 forestillinger fordelt på 40 oppsetninger, forestillinger og andre arrangementer.

På et stort teater som Den Nationale Scene er det hektisk aktivitet døgnet rundt. I noen perioder spilles det teater fra klokken 10 om formiddagen til klokken 23 om kvelden.

Arrangementer 

Knutsen og Ludvigsen på teatret

De glade og underfundige trubadurer og venner, Knutsen & Ludvigsen, har en selvskreven plass i norsk kultur, i våre hjerter og på Den Nationale Scene.

Det univers som vokser ut av Øystein Dolmens og Gustav Lorentzens generøse sangproduksjon og gjøgleri, innbyr til teaterlek og publikumsshow av ypperste kaliber.

Skuespillere Frode Winther og Pål Rønning ser frem til å gi seg i kast med elleville ablegøyer og solide norske musikkslagere. De to vil stå sentralt i produksjonen som radarparet og superduoen, Knutsen & Ludvigsen.

Stykket har premiere på Store Scene 1. oktober, og spilles foreløpig frem til 22. des.

Askeladden på nye eventyr

Absence har samlet de mest kjente folkeeventyrene til en forestilling med musikk, humor, skuespill, halsbrekkende akrobatikk og ikke minst mye fantastisk dansing.

Absence er ute etter å imponere publikum. De vil få dem til å humre og le og kanskje de til og med vil vinne prinsessen og halve kongeriket. Slik har du garantert aldri sett Bukkene Bruse, Prinsessen og Espen Askeladd før!
Urpremiere på Småscenen 8. okt. Spilles fram til 15. okt. Bill. 150/180,-.