Sommer på Helgelandskysten

Du trenger ikke reise til Hellas for å oppleve øyhopping. Ta med barna på en nord-norsk naturopplevelse på Helgelandskysten.

Helgelandskysten strekker seg fra Mosjøen til Bodø og har mye å by på; spennende naturopplevelser, idyllisk skjærgård, og kontrastfylt kystlandskap.

Da jeg var liten tilbrakte jeg hver sommerferie på Helgelandskysten. Mens andre pakket t-skjorter og kortbukser for å reise sørover, pakket vi luer, vindjakker og strømpebukser og reiste nordover. For sommeren i nord kan være varm og fin, men også nokså værhard….. Etter NRK-suksessen «Himmelblå» og «Jenter på hjul» på TV2, har mange oppdaget hvilken perle Helgelandskysten er, også for oss som reiser med barn.

Tar man utgangspunkt i Sandnessjøen og Herøy i Nordland, er det mange muligheter for en spennende ferieopplevelse.

Øyhopping med sykkel

Du trenger ikke reise til Hellas for å oppleve øyhopping. Tar du med sykkel, finnes det fine veier å sykle på, og det er lett å nå flere øyer, ved å kombinere sykling med ferjer og hurtigbåter som tar deg mellom de mange øyene i havgapet. Her kommer man tett på naturen, avstandene er korte, terrenget lett og tilnærmet bilfritt, og man kan legge inn spennende stopp underveis, noe som gjør dette til en velegnet aktivitet også for barna. Med utsikt til Dønnamannen og De Syv Søstre er dette et flott utgangspunkt for en fin sykkelopplevelse. Tar man med sykkelhenger vil også de minste kunne kose seg på turen. Man kan enten ta med sykkel selv eller leie sykler ved turistkontoret i Sandnessjøen, eller ved Seløy kystferie, som ligger på Herøy. De kan også være behjelpelige med råd og tips til store og små sykkelturer.

Overnatting

Brasøy sjøcamping ligger på en av de ytterste øyene utenfor Herøy; Brasøy. Hit kommer du med ferje eller hurtigbåt. Her kan du leie fullt utstyrte leiligheter for selvhushold. Sjøcampen tilbyr også båtutleie, og tidevannsstrømmen «Brasøystraumen» og Alterfjorden gjør at man har gode muligheter for et godt fiske like i nærheten, og fiskeslagene her er mange! Sjøcampen tilbyr også havfiske med lokal fiskebåt.

Hvordan komme hit?

Området kan nås både nordfra og sørfra med bil, via Sandnessjøen og ferje over til Herøy. Det er flyplass i Sandnessjøen med fly både fra Oslo, Trondheim og Bodø og man kan ta Nordlandsbanen til Mosjøen og buss videre ut til Sandnessjøen. Hurtigruten anløper også Sandnessjøen. På Veolia finner du oversikt over ferjetider og hurtigbåter i Nordland.

Kanskje du også liker…